E-mailmarketing checklist (Dutch)

Social media is hot. E-mailmarketing is old school. Je zou het bijna gaan geloven als je de media een beetje volgt. Toch blijft e-mail het medium met een bijzonder hoge return on investment. In veel blogs over het interactieve marketing wordt e-mailmarketing nog steeds genoemd als een van de belangrijkste communicatiemedia. Sterker nog – er ontwikkelen zich steeds nieuwe mogelijkheden om mail nog meer te gebruiken in de communicatiemix. Hoewel ik de laatste tijd weinig cijfers over het onderwerp voorbij zie komen (ROI is danook niet bepaald makkelijk te onderzoeken met de huidige explosie van media) ben ik er van overtuigd dat het bijzonder de moeite waard om te blijven investeren in e-mailmarketing, zeker voor 20+ (daaronder wordt e-mail wel langzaam minder belangrijk). En juist door de opkomst van socialmedia is het gebruik van e-mail complexer dan ook. Niet alleen echte e-mailmarketing maar ook het meer indirecte gebruik van e-mailnotificaties met bv footer-informatie in automatische mails of van de mails van medewerkers worden steeds belangrijker.

Toch zie je dat er vaak erg weinig aandacht wordt besteed aan e-mailmarketing. Ik verbaas mij altijd over het gebrek aan creativiteit en continuïteit bij grote bedrijven die mij al doelpersoon zien. Maar erger is dat het zo vaak fout gaat. De mail werkt niet zonder afbeeldingen, het is te breed voor Outlook, de doorkliks werken niet enz enz.

Helemaal verbazend is het niet. Als je er wat ervaring mee hebt dan weet je hoe veel er mis kan gaan. Daarom hebben wij een checklist ontwikkeld die verreweg de meeste fouten kan voorkomen. Deze checklist (geschreven samen met collega’s bij ICATT) en een aantal anderen van mij zijn ook gepubliceerd bij Communicatie magazine.

DOWNLOAD: ICATT-checklist-e-mailmarketing-v1.0

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s