Checklist Online Jobmarketing-site (Dutch download)

Jobmarketing-site, career-, recruitment- of arbeidsmarkcommunicatie-site… het zijn allemaal dezelfde termen voor een afgescheiden website voor een bedrijf of instelling die bedoeld is om toekomstige werknemers aan te trekken, klanten een goede indruk te geven van het bedrijf en huidige werknemers met trots naar hun werk te laten gaan. In het huidige communicatielandschap staat zo’n site niet meer los van de vele communicatielijnen* die lopen tussen de organisatie en potentiele werknemers en andere doelpersonen (en klanten!). Sterker nog, arbeidsmarktcommunicatie staat minder los van corporate branding en -marcom dan ooit. Je kunt als potentiele klant van een bedrijf tenslotte makkelijk meekijken naar de communicatie-uitingen van recruiters. Als je bijvoorbeeld je in de markt profileert als snelgroeiende innovator en je heb een jobmarketing-site waar slechts enkele vacatures voor salesmensen staan, hebben potentiele klanten of investeerders je direct door. Bovendien hebben de social media een enorme impact op jobmarketing-sites: eerlijkheid wordt (soms) beloond en fouten kunnen hard worden afgeschaft. Ik verwacht dan ook dat de opkomende webcare-afdelingen van organisaties steeds vaker een rol zullen spelen in het recruitment proces.

Onderstaande checklist is een goede start bij het nadenken over jobmarketing en het opzetten van een site of deel van een website voor een bedrijf of instelling. Maar laat het woord checklist niet suggereren dat het ontwikkelen van een site een project is met een einde. De online wereld is zo complex dat de bereidheid om te experimenteren en bij te stellen een vereiste is voor succes.

Michiel Klønhammer


 

Download gratis:  Checklist – Jobmarketing-site

Inhoudsopgave – checklist

  • Een woord vooraf 1
  • Globale doelstellingen en planning 2
  • Rollen & verantwoordelijkheden 2
  • Hoofdconcept jobmarketing-site 3
  • Planning jobmarketing-site 4
  • Content 5
  • Invoeren van content 5
  • Checklist  implementatie 6
  • Checklist workflow vacatures en solliciaties 6
  • Lancering. 7

  

Wat hebt u nodig voordat u begint met de jobmarketing-site of strategie?

– Globale strategie (bijvoorbeeld een marketingplan, kanalenstrategie of een heldere briefing).

– Inzicht in de mogelijkheden van te gebruiken systemen.

– Globale planning  en budget van het project.

Hoe werkt deze checklist?

– Loop de punten door en vink deze af – dan weet u dat er aan is gedacht.

– Vul onderdelen in die relevant voor u zijn. (iedere situatie is anders!)

– Gebruik de ruimte aan de rechterkant voor een datum of initialen van de verantwoordelijke collega.

* Lijnen zoals bedoeld in het door mij eerder ontwikkelde concept “De LIJN”, om de lijnen te beschrijven die doelpersonen volgen van en naar de organisatie, dienst of product.

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s