Klas.nl wordt MaxClass

Na een jaar voorbereiden waarin ik honderden mensen heb verteld over Klas.nl, lijkt het misschien vreemd maar Klas.nl zal voortaan MaxClass heten.

MaxClass is het nieuwe social media platform voor het onderwijs waarvoor ik met vele ouders, kinderen, leerkrachten en educatieve uitgevers heb gesproken. Steeds vertelde ik over Klas.nl al wist ik dat die naam vervangen moest gaan worden omdat wij straks graag de grens over willen.

Steeds kreeg ik te horen “Goh… wat een leuke naam, dat je dat je dat domein had.” En toen kreeg ik een stagiair die ook nog een brilliant logo ontwierp (Dank je Mart van Vliet). Ik schoof het moment enkele weken voor mij uit, maar het moest er van komen. Mijn vriendin en kinderboekenschrijfster Manon Sikkel (niet de minste als het om namen bedenken gaat) gaf de doorslag met de opmerking “Kill your own darlings”. En toen was het snel gedaan en zijn wij definitief overgegaan.

De eerste die ik het vertelde waren mijn kinderen en ik had bijna een muiterij in huis. Hoe kon ik dat doen? Dat doe je toch niet. Zo’n goede naam… MaxClass… dat is niet eens normaal nederlands! Maar Facebook dan en Hyves… heb ik nog geprobeerd maar ze waren zo aan de naam gehecht (lief!) dat het twee weken duurde voordat zij hun protest neerlegde.

Het hielp misschien ook dat ze een T-shirt kregen (Van Klas.nl hadden we die ook al… poetslap anybody?)

Meer info over MaxClass? Ga naar MaxClass.com of MaxClass.nl

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s