Internet Explorer 6 mag niet worden begraven op 4 maart.

Zoals bekend is de browsermarkt erg in beweging. Veel gepubliceerde statistieken laten zien dat Internet Explorer onder de 50% komt te liggen en dat IE6 bijna niet meer gebruikt zou worden. Dat sluit aan bij de berichten over het doodverklaren van IE6 door Google. Go Google Go! Er is intussen ook een begrafenis waar je  naar toe kan op 4 maart http://ie6funeral.com/. Passende kleding vereist.

Dat is reden om toch nauwkeurig te kijken naar de trend bij Nederlandse sites. In onderstaand geval hebben wij gekeken naar getallen van een onderwijssite. ICATT en andere ontwikkelaars willen namelijk heel graag van IE6 af omdat het veel extra aandacht vergt en creatieve oplossingen soms in de weg staat.

Het blijkt echter dat wij de begrafenis moeten annuleren want er wordt nog door 7% van de bezoekers met IE6 gewerkt. Wij weten dat bij sommige sites dit zelfs procenten hoger ligt.  Met name de overheid en sommige grote bedrijven blijven stug vasthouden aan oude browsers.

Internet Explorer versies

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s