Niet iSlate maar iPad: de volgende e-reader?

Ok, ik kon het zoals velen niet laten… ik heb gekeken naar de iPad video. Heel dun, prachtig scherm en het mooiste nog is dat het direct aan gaat. En dat zeg ik nadat ik dubbel ben ingelogd op een PC-laptop. Allemaal erg secure bij ICATT is het zeker.

Ik voel nu een generatiekloof opborrelen. Argh… ik zit aan de verkeerde kant van een generatiekloof. Ik kijk er naar en ik kan maar een ding denken. Ik wil een toetsenbord. Een toetsenbord met mechanische knoppen.

Waarom niet een laptop met een touchscreen van de kwaliteit van de iPad (die eigenlijk iSlate zou heten – waarom niet eigenlijk?)? Ik wil een toetsenbord dat je naar achter kan draaien, een pivot zoals het in de laptopwereld is gaan heten.

Maar wat interessant is, is dat de iPad niet als e-reader wordt gepresenteerd. Nee het is ‘the best browsing experience in the world’. Iedereen zat te wachten (ja nu overdrijf ik flink) op een apparaat dat prettig zou werken als e-reader maar ook andere functies zou hebben. Over een jaar weer verder kijken… wordt er dan vooral video gekeken op de iPad (of is iedereen de draad kwijt tussen iPhones/Pods en Pads) of is de wereld weer meer aan het lezen? Of gewoon allebei door elkaar?

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s