Merkzwelgen op het web.

Als ik bij ICATT praat met opdrachtgevers over branding op het web, dan wijs ik er vaak op dat mensen niet zomaar op een website komen aanzetten. Nee, je moet een goed doordachte kanalen-strategie opzetten waarbij je je goed inleeft in de doelpersoon en zijn of haar motivatie om naar die site toe te gaan. Een website op zich zelf is eigenlijk niet zo interessant. De aansluiting met printmedia of online marketing is daarbij onontbeerlijk.
Toch zijn er momenten wanneer je wel zomaar naar een site gaat. Zo’n moment is als je iets hebt gekocht waar je blij mee bent en je wilt nog even zwelgen in je aankoop.

Dat heb ik net gedaan na mijn aankoop van een nieuwe draadloze DeWalt schroefboormachine (ze noemen het gekgenoeg niet een mobiele boormachine). Nu zit DeWalt zeker in mijn top-tien-merken en ik bezit al twee producten: een zware boormachine en een decoupeerzaag. Nu dus nummer drie en ik ga toch even op de site kijken.
Een consument die dat doet wil graag bevestiging. De merkbeleving moet aansluiten bij het product  en daarin stelt DeWalt.EU niet teleur. Het is vooral geel en zwart, veel onderdelen en typen en veel nadruk op de kwaliteit. Wel jammer dat mijn model niet te vinden is al blijk ik hem in een officiële DeWalt Center (voor de echte liefhebber) gekocht te hebben. Ik leer dat ik naar diverse events kan gaan en dat ik de kans op het winnen van een vrachtwagen vol met DeWalt gereedschap heb gemist. Damn! Volgende keer beter.

deWalt.comDe Amerikaanse site (DeWalt is tenslotte oer-Amerikaans) is veel rommeliger ontworpen dan de EU-site (Amerikanen vinden design nou eenmaal minder belangrijk), maar wel dynamischer. Een beetje jammer is dat er (ook typische Amerikaans)  een lange  lijst“Important Safety Notices/Recalls”  op de homepagina staat (allemaal leugens!). Intussen ben ik wel Facebook fan van DeWalt en ik volgt ze op Twitter. En ik weet dat het niet bij drie aankopen gaat blijven.
Nu nog even wat gaan boren.

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s